Usile culisante pot fi confectionate din sticla, panouri pvc, aluminiu sau lemn. Aceste produse (usile culisante) au rol de a separa incaperi in mai multe zone de activitate dand impresia de marire a spatiului.

Aceste sisteme sunt folosite in general in casele cu un design modern.

Sistemul de culisare este diferit in functie de dimensiunile spatiului in care vor fi montate usile culisante. Usile culisante pot inlocui orice usa oferind astefel posibilitatea optimizarii spatiului.

Avantajele utilizarii usilor culisante

  • in primul rand putem vorbi de aspectul deosebit al acestor produse dat fiind faptul ca ele ofera posibilitatea personalizarii in functie de dorintele clientului si in functie de locul unde va fi montata. De exemplu puteti alege un design unic pentru fiecare usa culisanta in functie de incaperea in care va fi montata.
  • Durata de viata mai lunga si manevrarea usoara datorita sistemelor folosite
  • Siguranta utilizarii usilor glisante este mult mai mare deoarece o usa culisanta nu se va tranti niciodata.
  • Usile culisante pot tine locul peretilor departitori pentru a delimita diferite zone

Usile culisante utilizate in bucatarie

Puteti alege sa folositi o usa culisanta in bucatarie deoarece veti face economie de spatiu. Odata ce renuntati la usa clasica veti putea folosi spatial ocupat de aceasta in diferite moduri.

Puteti alege sa delimitati spatiul in care se prepara mancarea cu spatiul in care serviti masa. Astfel nu va mai fi miros de mancare in toata incaperea.

Usile culisante utilizate in living

In general casele costruite mai noi dispun de un living generos care ar putea fi impartit la nevoie in mai multe zone. Usile culisante din sticla pot avea rol de perete despartitor astfel incat sa puteti folosi livingul atat pe post de birou,loc de relaxare, loc de luat masa etc)