In momentul in care ne mutam la curte, cei mai multi dintre noi visam la o terasa frumos amenajata unde sa ne regasim linistea in aer liber dupa zilele istovitoare de munca din birourile supraaglomerate.

Constructia unei terase de lemn este de cele mai multe ori o prelungire a casei sau parte din structura casei si a gradinii. Lemnul constituie un material de constructii avantajos, ieftin si sanatos, astfel ca multi oameni il aleg pentru a-si construi, inchide, prelungi sau decora terasele.

Daca doriti sa dati o noua infatisare casei dumneavoastra si sa creati totodata un spatiu de relaxare, atunci terasa din lemn, este locul ideal pentru a petrece timpul liber in zile frumoase de vara. In functie de preferinte si de spatiul disponibil puteti amenaja pe terasă un loc de citit, de luat masa, un colt de relaxare, un loc pentru gratar sau o gradina cu flori. Terasa este locul cel mai potrivit pentru a creste plante de tot felul, cu aspect cat mai luxuriant. Sfatul decoratorilor, este sa optati pentru plante care infloresc de primavara pana toamna tarziu.

Daca vreti ca terasa sa se integreze perfect in natura, e de preferat ca aceasta sa fie construita din lemn, tratat special, iar piesele de mobilier ce se folosesc la amenajarea ei sa fie tot din lemn. Odata ce a fost construita, aveti nevoie de cateva surse de lumina, cele mai bune si mai potrivite sunt felinarele, care pot da un aer vintage terasei. Toate elementele, pavajul din lemn sau din piatra naturala, mobilierul de dimensiuni mici, sursele de lumina vintage sunt perfecte si creeaza un spatiu unde va puteti relaxa ori de cate ori simtiti nevoia.